• +40 758 222 779

Numarul 1 in curatenie

Cele mai bune servicii de curatenie

Servicii DDD

Deratizarea se realizeaza prin aplicarea unui numar de masuri menite sa elimine rozatoarele daunatoare. Vizeaza de asemenea mentinerea unui numar redus a acestor specii.

Rozatoarele consuma alimente de toate tipurile, si contaminează cu excremente, urina si secretii. Ei rod insa si mobila, cabluri electrice, scanduri, rafturi, grinzi, usi, plastic etc, fiind astfel incadrate si la categoria daunatorilor de materiale. Actioneaza ca purtatori a numeroase boli infecţioase, ce pot fi transmise la om si la alte animale. Ei reprezintă astfel si mijloace de raspandire a puricilor, care pot fi purtatori de ciuma.

Deratizarea  se realizeaza prin montarea de statii de monitorizare-intoxicare ce contin substante pe suport de carne si legume deshidratate cu atractivi alimentari care actioneaza prin blocarea sistemului nervos central aceasta metoda  asigurand rezultate spectaculoase.

Dupa realizarea acestei operatiuni trebuie luate masuri  preventive care se realizeaza prin eliminarea conditiilor in care rozatoarele ar putea trai (ex: eliminarea surselor de hrana).

Dezinsectia: reprezinta operatiunea de distrugere a insectelor parazite (transmitătoare de boli) aflate în mediul uman. Se realizeaza printr-un ansamblu de mijloace si metode de prevenire si combatere.

Practic operatiunea de dezinsectie este formata din doua segmente:

Un segment preventiv-profilactic ce  are rolul de a impiedica aparitia daunatorilor prin crearea unui mediu nepropice dezvoltarii lor,  de asemeni respectarea masurilor igienico-sanitare are un rol deosebit de important prin eliminarea surselor de hrana a acestora. Acest segment preventiv trebuie executat permanent , lunar pentru unitatile de alimentatie publica si trimestrial pentru ceilalti agenti economici.

Dezinsectia are si un caracter curativ, de combatere care se executa atunci cand daunatorii sunt deja prezenti si urmareste distrugerea completa a acestora cat si a larvelor. Dupa executarea acestei operatiuni trebuie luate masuri de indepartare a cauzelor aparitiei daunatorilor fiind urmat de segmenul profilactic.

Ca metode de executie a dezinsectie mentionam:
Dezinsectie Ecologica – se realizeaza prin amplasarea unor capcane cu suport adeziv, pe care insectele raman imobilizate.

Dezinsectie Chimica – se realizeaza prin aplicarea de  substante  insecticide de ingestie si contact pentru combaterea larvelor si a insectelor adulte. Substantele se aplica sub forma de pulberi, pulberi muiabile, solutii, emulsii, aerosoli calzi, aerosoli reci, fumigatii. Dispozitivele cu care se actioneaza in aceasta faza sunt pompe de presiune, atomizoare, generatoare de ceata rece si calda.

Realizand in mod corect si regulat operatiuni de dezinsectie in afara de eliminarea disconfortului creat de prezenta lor eliminati si posibilitatea transmiterii unor boli de la animale la om insectele fiind un vector de transmitere iar nu  in ultimul rand trebuie sa tinem cont si de pagubele economice pe care daunatorii le fac.

Si nu uitati: la fiecare gandac pe care il vedeti trebuie sa va ganditi ca sunt mult mai multi ascunsi in locuri greu accesibile.

Dezinfectia este procesul care are ca rezultat eliminarea germenilor patogeni de pe o suprafata sau un obiect. Vizeaza majoritatea microbilor și microorganismelor animale sau vegetale.

Operatiunea de dezinfectie are doua parti:

– preventiv (profilactic) – urmareste eliminarea unor eventuali germeni patogeni sau conditionat patogeni. Acestia alcatuiesc microbismul local si se dezvolta avand efecte negative asupra starii de sanatate a oamenilor si a animalelor.
– de necesitate – urmareste combaterea unor boli infectioase sau parazitare. Se realizeaza inca din momentul inregistrarii primelor cazuri de boala si se incheie in momentul in care intregul focar a fost eliminat.

Metode de realizarea a tratamentului de dezinfectie:

Dezinfectarea se realizează de obicei folosind substanțe dezinfectante, deși există și alte metode:
– Expunerea la ultraviolete,
– Expunerea materialului infestat la temperaturi ridicate, la care microbii nu rezistă

In gospodărie se folosesc și alte metode de dezinfectare.

Microbii din perdele pot fi înlăturați prin aspirare, folosind un aspirator. Pentru igiena personală, cel mai la îndemână dezinfectant este săpunul, ce se găsește în magazine în mai multe forme, culori și cu mai multe arome. Ferestrele se curăță, de obicei, cu spray-uri dezinfectante care nu doar curăță, ci și dă luciu ferestrei. Covoarele se pot curăța cu produse speciale, dar se poate folosi și oțet; acesta dezinfectează dar și împrospătează culorile. Podelele se curăță ușor cu un mop, îmbibat cu substanțe dezinfectante.Autoturismele se dezinfectează cu spray-uri dezinfectante; zonele pe care se aplică cel mai des sunt jențile autoturismelor. În timpul epidemiei de gripă aviară, automobilele care intrau sau ieșeau din satele în care s-au găsit focare erau dezinfectate cu o substanță dezinfectantă specială, punându-se accent pe jențile autoturismelor. 

Tagged with: servicii deratizare